carrying-wave

Even voorstellen: Ik ben Marscha, getrouwd en mama van 3 Kids. Jayson (2013) en tweeling Zoë en Dex* (2015). Met mijn gezin woonachtig in Heerhugowaard en eigenaar van een webshop.
Ik ben een rustig, nuchter persoon en laat mij niet snel gek maken.
Zet mij graag in om anderen te helpen en bied graag een luisterend oor als iemand daar behoefte aan heeft!
Mijn liefde voor dragen is begonnen bij de oudste. Jayson was te vroeg geboren en had daardoor veel last van het welbekende “huidhonger” en krampjes. Voor mijn bevalling had ik mij al verdiept in de mogelijkheden om je kindje te kunnen dragen. Hierdoor was de keuze snel gemaakt om een draagconsult te boeken. Hierna had ik al snel mijn eerste geweven doek in huis en begon mijn draagavontuur en stiekem ook mijn draagdoekenverslaving ;)!

Jayson werd ouder en stappen werd zijn nieuwe hobby. Gelukkig werden zijn beentjes ook nog wel eens moe waardoor we nog wel onze draagmomenten hadden, alleen minder vaak.  Ik nam/neem eigenlijk overal een doek mee naar toe.
We waren bevoorrecht om zwanger te mogen raken van een tweeling en sinds hun geboorte draag ik bijna dagelijks wel meerdere keren. De tweeling droeg ik afwisselend maar naarmate zij ouder werden ging ik steeds vaker dubbeldragen. We vonden het allemaal heerlijk en een voordeel was dat ik mijn handen vrij had voor de oudste.
Doordat ik veel droeg en ik echt gek op draagdoeken was wilde ik graag heel veel verschillende doeken en materialen (blends) testen. Ik ontdekte draagdoekenreisjes en zo is mijn kennis over verschillende doeken en materialen (blends) ontstaan. Doordat al mijn kids te vroeg geboren zijn heb ik veel kennis opgedaan met premature kids dragen.

Helaas werd onze tweeling ziek en vooral Dex was veel in het ziekenhuis. Hierdoor hebben we Dex heel veel gedragen. Ik kan oprecht zeggen dat Dex draagdoekverslaafd was! Als hij het voor het zeggen had dan had hij in een doek geleefd.
Hij was ziek, vaak uit zijn vertrouwde omgeving, veel vreemde mensen om hem heen en juist in die situatie gaf dragen hem vertrouwen en troost. Als hij gedragen werd, was het veilig en konden we samen de wereld aan. Hoefde hij niet op te letten en alles in de gaten te houden.
Gedragen worden betekende veiligheid, rust en ontspanning.
Helaas hebben we afscheid in januari 2017 moeten nemen van Dex. Hij kon deze strijd niet winnen.

special_needs_dragen
gecertificeerd_draagconsulent_karakter

Door mijn ervaringen ben ik heel bewust geworden wat dragen voor kinderen kan doen en betekenen. Hoe belangrijk het gevoel van geborgenheid en veiligheid voor een kind kan zijn. Vooral in tijden dat ze bijvoorbeeld uit hun vertrouwd omgeving zijn!
Mede door mijn ervaringen met mijn eigen kinderen en vooral de laatste intensieve draagperiode met Dex was ik op zoek naar een manier om mijn passie voor dragen door te kunnen geven aan andere ouders.

Om mijn kennis over dragen en draagdoeken te verzegelen heb ik zowel de basisopleiding als de gevorderde opleiding voor draagdoekconsulente succesvol afgerond bij Die Trageschule.

Naast deze opleiding ben ik ook aangesloten bij de Vereniging van draagdoekconsulenten. Hier woon ik regelmatig scholingsdagen bij en heb ik interventies met collega draagconsulten om meer te leren en up to date te blijven.

Opleidingen, cursussen en Scholingsdagen:
2017:

2018:

  • Bijscholing Rekbare Doek voor Draagconsulenten trageschule.nl
  • Scholingsdag Vereniging van draagdoekconsulenten
    Lezing I.C. van Hout (schrijfster van Lieve Lasten) “Dragen door de culturen heen”
    Verschillende draagmethodes van verschillende culturen ervaren

Afspraak maken?

Wilt u graag een afspraak maken voor een consult of wilt u graag meer informatie? Vul dit contact formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dagdeel voorkeur:

Ik ben geïnteresseerd in: